24.11.2014

Joulun valmistelua

Ilta on tullut, tai ainakin hyvin pimeää. Vastapäisestä talosta loistaa mitä kirjavimpia valonauhoja ja lyhtyjä parvekkeilla ja näkyy että vähän siellä sun täällä on alettu valmistelemaan joulua.
Pikkasen se pakkaa tarttua ja vaihdoin jo itsekkin hieman joulusemmat verhot muutamiin ikkunoihin.

Kynttilät sun muut saavat odottaa ensimmäistä adventtia, mutta kaivoin esiin liinat ja taulut, mitkä olen itse aikoinani tehnyt.

Niistä tulee se kiva tunnelma, varsinkin kun Heidi-tyttärenikin asui vielä kotona kun tein ne.

Heidikin silloin innostui tekemään pienempiä ristipistotöitä ja yksi niistä on tämä.


Kyllähän ne aina nuhjaantuu vuosien varrella kun lojuvat laatikoissa mutta sikseenkin tämä on vielä ihan siisti.

 Silloin tuli tehtyä aika monta ristipistotyötä, mitä nyt sitten ehdin ja jaksoin töiden lomassa. Intoa ei kuitenkaan puuttunut, mutta sitten alkoi tuntua että ei enää nähnyt tarpeeksi hyvin ja kun ei heti tullut uusittua silmälaseja , ehti innostus laantua ja lopuksi loppui kokonaan.

Näkyy tuolla varastossa olevan useampikin puolivalmis työ, joista yhden pienen hevostaulun meinaan tehdä joko Samuelille tai Mayalle (lapsenlapsia)  lahjaksi. He kun ovat pyytänyt usein minua tekemään sellasen huoneensa seinälle. Susitaulu olis toinen toiveista, mutta en ole vielä löytänyt niin pientä susimallia ja isoja en jaksa alkaa tekemään kun pitää tehdä monelle.

Sinisiä ruusuja valkosella pohjalla on aiheena yhdessä kaitaliinassa, mikä piti tulla keittiöön, mutta olen kait vain pari ruusua  siitä tehnyt. Pitää sekin sittemmin tehdä valmiiksi.

Taulu, missä on mm 3 tietäjää ja kameleita on ehkä puolivälissä, mutta siinä pitää olla mikroskooppinäkö kun on mahoton määrä eri värisävyjä, joita ei edes lankana erota erilaiseksi.
Taulusta olis kuitenkin tullut hieno ja varsin elävän näkönen..saa nähdä jos se valmistuu koskaan.?

Nuo omat valmiit  tekeleeni laitan taas tuonne käsityöblogiini"oppia ikä kaikki". Siellä voi käydä kurkkamassa jos haluaa.

4 kommenttia:

 1. oon itsekin miettinyt jos pitäis kokeilla uudestaan sitä ristipisto hommaa :)

  (P.S. ei tarvi ottaa pois)

  VastaaPoista
 2. Thank you Rauni for leaving a kind comment on my blog :)
  Yours is lovely, I like the banner very much!
  Keep well!

  VastaaPoista