17.4.2016

Talitintit ja punarinta

Talven aikaan ei lintulaudalla käynyt kovin montaa lajia mutta talitiaisia oli välillä hyvinkin paljon. Välillä ne taas häipyivät pikiksi ajoiksi, jotta luultiin ettei ne enää tulekkaan.
Syystalvesta tintit kaiken aikaa yrittivät tulla sisälle (en tajua miksi?) Monesti vain kopsahti ikkunaan kun ne lensivät pahki. Muutaman kerran niitä onnistui avonaisesta ikkunasta päästä sisälle ja silloin niille tuli hirveä paniikki päästä ulos. Yksi pikkuinen lensi ikkunaan sellasella voimalla että pyörtyi. Kannoimme sen ulos ja serasimme miten käy. Olin huolissani etten meinannut muistaa ottaa kuviakaan. Siiten ei meinnnut löytyä kameraakaan ,mutta lopulta ehin kuitenkin napata kuvan ennenkuin se lähti lentoon.
Nyt kevätpuoleen sitten on ilmaantunut uusia lajeja ja on kiva tutkiskella mitä ne ovat. Joitakin on vaikea saada kuvaan, kun ne ovat niin maan värisiä ja  muutenkin hankalassa paikassa. Toiset sitten vain piipahtavat nopeasti eikä aina huomaa milloin ne sattuvat olemaan käymässä.

Tässä yksi maan värinen, jota en tiedä mikä se on. Ei tästä niin hyvin saa selvää muutenkaan.


Tämä on Punarinta, joita käy silloin tällöin pikasesti. Yhden kuvan kuitenkin ennätin saamaan.


14 kommenttia:

 1. Eivät ne varmaan sisälle halua, mutta kun lintu ei ymmärrä, että ikkunan läpi ei pysty lentämään, varsinkin jos se näkee siitä ikkunasta toisen ikkunan, siis toisella puolella taloa, niin luulee pystyvänsä lentämään läpi. Meillä on juuri keittiön ikkuna ja olkkarin ikkuna samalla kohdalla. Pidetään sälekaihdinta alhaalla ja vähän silleen kiinni, ettei niin kopsahtamisia sattuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei kylläkään näy läpi toista ikkunaa. Ajattelin, että ne hakeutuvat lämpöön kun sellasta tapahtuu enimmäkseen syksyllä kun alkaa kylmetä. Sääli kuitenkin kun ne törmäilee.

   Poista
 2. Ihanat kuvat. peipponen on tuo lintusi ja punarinta. Meillä käy koko talveven paljon erilaisia lintuja. Mukava niintä on katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sylvi! Enempi ja enempi nautin seuratessani lintuja.

   Poista
 3. Ihania kuvia! Tuolle syömäpaikalle mahtuukin moni lintu yhtäaikaa, hieno idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjukka. Tuolla konstin saatiin ruokapaikka lähelle ikkunaa ja kyllä se toimii ihan kivasti kun alkuun pääsi.

   Poista
 4. Preciosas fotos, me han gustado mucho. Saludos desde España.
  http://faunacompacta.blogspot.com.es/

  VastaaPoista
 5. Ihania lintukuvia.Meilläkin kävi talven aikaa aika paljon pikku lintusia, niitä on kiva seurat ikkunasta, otan kuvia ikkunanläpi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma! Ikkunan läpi minäkin otan useimmat lintukuvat. Se onnistuu ihan hyvin, ainakin paremmilla ilmoilla.

   Poista